Ponniskrälle

Jo idag har jag inte gjort så mycket, och inte hände det mycket i skolan heller. Anna var sjuk :( Men Essi var frisk :D Random? :D Alltså jag vet inte vad jag ska skriva :D Hajat tog min väska i skolan idag :( Hon var dummmm! :( I stallet red jag Ville, han var sneeell :) Okej, det här blev ett VÄLDIGT random inlägg :D

Halluu

Idag har jag varit och tävlat till Pargas, hoppning den här gången :) 70 gik riktigt bra, vi rev det tredje hindret men annars hoppade Ville bra :) 90 sen igen gick mindre bra (!) :D Ville vägrade först uppvärmningshindret (som man fick hoppa precis före man sku hoppa banan) men sen hoppade handet och första hindre, men sedan så vägrade han andra hindret, då det var NÄRA att jag skulle falla av. Sedan då jag kom det igen tänkte han hoppa men ändrade sig i sista stund och brakade rakt igenom hindret, jag faller av och ponnyn faller ner på knä. Som tur skadade sig varken jag eller ponnyn oss :)


Moroo

Förlåt för dålig uppdatering! :D

Jaa, det har inte hänt så mycket men men :) På onsdagen fick Ville nya skor, och skoandet gick nu sådär. Ville hoppade lite omkring, men skoaren skadade sig inte i alla fall den här gången :D Alltid något positivt :D Idag var jag till stallet med Essi, som red Jex som vanligt. Det gick riktigt bra, vi red barbacka :) Sen då jag bytte tillbaka till jeans hördes det ett RITSCH och så sprack mina byxor! :DD Andra paret jeans som sprack på en vecka ungefär :D Så imorgon blir det Skanssi och köpa nya byxor :) Får jag välja blir det ett par jeans och ett par andra byxor :) Men bilder kommer säkert imoron :)

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Min favoritgrej i stallet - hmm, jag vet inte men i princip allt är ju roligt :D Att mocka är ju inte världens roligaste men det måste ju också göras så :) Sen känns det bra då man står och ryktar och ponnyn bara står och njuter <3

Sång <3

I was thinking about her, thinking about me
Thinking about us, what we gonna be
Open my eyes, yeah, it was only just a dream
So I travel back, down that road
Will she come back? No one knows
I realized, yeah, it was only just a dream

http://www.youtube.com/watch?v=N6O2ncUKvlg

Dag 6 - vad jag gör genast jag kommer till stallet

Det första jag gör när jag komer till stallet - Jag ropar 'Hej Ville' några gånger medan jag går förbi hagen och sedan går jag till skåprummet :)

Jihuu

Idag i skolan hade vi korgboll på gympan, vilket väl var helt okej. Nog för att mitt lag inte var det bästa men :D Sen efter skolan for jag till stallet och red Ville barbacka på plan, vilket också gick riktigt bra. Han var ganska mjuk och bra i munnen, lätt att böja på och sånt :) 
Med andra ord en helt vanlig och händelselös dag :) 

Bilder :))

Jag sa ju här i inlägget där jag berättade om min hästhistoria att jag skulle lägga upp bilder på några av hästarna när jag var på den andra datorn, så nu gör jag det :)


Utah <3


Konsta <3


Konsta <3


Konsta <3


Passar på och sätter in en bild på vår hund, som tyvärr måste avlivas 12.6.2009 R.I.P. <3


tävlingtävlingtävling

Idag har jag varit och tävlat till Pargas, dressyr. Det gick jättebra, vi vann klassen med 127p o 63,5% :D Jag tyckte att det inte kändes så jättebra, men det var också mitt och Villes personliga rekord så :) Anna (legoponni.blogg.se) var med som tävlingskötare (som tur :D)

Nu snart till mommo på födelsedagskaffe (hon fyller år som ni kanske förstod :DD) och sen till gymmet me Anna :D

Halloj o Dag 4 - Vad finns i din ryktlåda

Igår hann jag inte blogga, då det först var skola, sen stall, sen Åbo på bio o sen ti Linn :) rikit kul :)

Vad finns i min ryktlåda:

-Hård borste
-Mjuk borste
-Dammborste
-Gummiborste (elr vafan d nu heter :DD)
-Piggborste
-Man- och svansborste
-Hovkrats
-Vaselin
-Djurschampo

kanske något mer som jag inte kommer ihåg nu :)

Dag 4 - Hur började mitt hästintresse

Hur började mitt hästintresse - Mitt hästintresse började väl sommaren då jag var 7 år och jag första gången red lite mera på en ponny i kimito. Jag red den kanske 5-6 gånger, och sedan då Tina, Utahs ägare, frågade om jag ville börja rida Utah så tackade vi ja. Ponnyn jag red i kimito var en kanske 135 cm hög ponny som kallades Cinde. De sa att hon kunde hitta på allt möjligt och bocka och sånt, men med mig på ryggen gjorde hon aldrig något, hon kanske märkte att hon måste vara försiktig :)


Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla - Jag vet int riktigt vad min största rädsla är, men att skada sig riktigt ordentligt i någon olycka är väl en. Eller att vara med i nån olycka och sedan typ dö eller något i den, men de där sista sekunderna, då man vet att man kraschar, skulle vara helt hemska.
Annars tycker jag att mörkret, spindlar och ormar är obehagliga.

Dag 2 - Min första egna häst

Min första egna häst  - Min första egna häst (eller nästan då ;)) står det ju om här under, så tänkte lite beskriva min ridhistoria eller vad vi nu ska kalla det :)

Jag började rida på privathäst som 7-åring - med min mamma som ridlärare. Ponnyn var en islandshästkorsning, svartvitskäck. Han var ganska gammal, och hade fång, så han var halt lite från och till, men det första året gick ändå utan större problem. Han hade ändå ganska mycket energi, och kunde lägga till med riktigt ordentliga bockserier, men jag lärde mig hållas på, och det gick ändå riktigt bra. Under sommaren efter mitt första "ridår" blev Utah sämre och det var inte ofta man kunde rida honom. Han flyttade till ett annat stall ca 65 km från min stad och jag började rida en annan ponny, närmare bestämt en av ridskolans busigaste ponnyer. Fortfarande hade jag min mamma som ridlärare. Den ponnyn, Lucas, var en liten skimmelfärgad ponny, som var snäll då han ville men annars ganska så busig. Honom res jag endast ett halvt år, och sedan började jag på ridskolan. Där red jag 2 ½ år och det sista året av dem skötte jag också hästar. Jag hann ha ganska många sköthästar, då de såldes efter en tid pga hälta eller att de inte passade som ridskolehästar. Efter det började jag hyra en New Forest ponny, Konsta, som jag red 3-4 gånger i veckan, varav en gång var lektion. Hon var ganska gammal, men tävlades ändå av både mig och hennes ägare. Henne red jag ett år, innan jag fick veta att Ville skulle komma till Finland, och nu har jag då haft Ville i snart 1½ år :)
Det var min ridhistoria i kort :) Bilder kommer då jag är på den andra datorn, där finns bilder på Utah och Konsta i alla fall :)

Dag 1 - Presentera dig och din ponny

Det har blivit dags då för dag ett :)

Jag - Jag är en trettonårig filur, vars intressen är hästar, fotografering, kompisar, dator och bakning. Om vad jag fotar med och vad jag vill fota med har jag skrivit här i några inlägg under (: Jag bakar ganska ofta, blir nästan en gång i veckan (inte riktigt varje vecka, men nästan). Min favoritbakelse just nu är väl nog muffins, då ja just fått två muffinsböcker med olika goda muffinsrecept, men andra bakverk jag gillar är mockaruta och drömtårta :)



Har bytt hårfärg efter det här, men fanns ingen nyare på den här datorn :)

Min ponny - Min ponny är inte riktigt min, jag har honom på foder från tyskland. Så nästan min :) Han är en underbar tyskridponnyvalack vid namn Denny Sylvester, men till vardags är han bara Ville. Han är snart 16 år, men har inga problem med ben eller sånt och mår prima 8D Vi tävlar både i hoppning och dressyr, men hoppningen är nog vår starka sida. Ville har löshoppat upp till 120 cm, och med mig på ryggen har vi hoppat enskilt hinder 1 m och bana 90 cm.



Dressyr <3




Hoppu <3


Dag för dag elr va vi nu ska kalla d :))

Nu för att alla nadra har det så tänker jag också börja :))
Jag försöker blogga varje dag (:

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här gör jag dirket jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min vanligatse outfit.
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du e med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort


Stall, stall o mera stall ((:

Ja ida ha ja vari först ti Villelille o sen me Hajat ti Tilda. Me Ville händ väl egentligen int så mycke speciellt, red dressyr på planen. Sen me Hajat så fota ja bara, när hon red Tildu barbacka :) bilder på de kommer här under :)) De va faktist riktit rolit, trots min superkamera som fotar superfoton :) Ifall ni int visst o de nu intresserar er så fotar ja me en Canon PowerShot SX 210 IS. Ja sparar nog till en Canon eos 1000 D eller under eller en Nikon D 3100 :) Men ja kan säga att det går lite trögt i sparandet :)) men här är bilderna:


peace på dig!


lille tildu <3

//Sofie

Fototävling! (:




http://elitponnisarna.blogg.se/2010/december/ny-bloggtavling-fototavling.html

 ((:

Jou

Va ti Åbuu me Emma, Hajje, Verro o Linn :D D va jättekul, vi så på film, Pienin painajainen perheessä (Meet the Parents: Little Fockers) :)) Dn va no rikit bra men ja föstår no int rikit va dom tänker på när dom laga dn ti k11? me sin 'kukattack' o 'Godfocker' o 'motherfocker :DD okj d va focker o inga fucker men d beror på hu man tar d :DD mn nåjo bra va dn i alla fall :)) o sn på bussen hem tror ja att alla ble lite trötta på oss mn d e vell int vårt problem? :D

//Sofie <3


--------

Varför är det så svårt
Att uttrycka sina känslor?
Ibland vill man en sak
Nästa dag en annan
Hur sku det vara
Om alla sku säga
Allting rakt ut?
Sku världen se annorlunda ut då?
Hur sku det vara
Om jag sku säga
Att jag älskar dig?
Sku mitt liv se annorlunda ut då?
Om du sku älska mig
Lika mycket som jag älskar dig
Vad skulle då hända?



Jul & Nyår :)

Ja nu ha d gått en stund ja skrev senast o d ha hunni va både jul o nyår :)

Fick många fina julklappar bl.a:

-Bodylotion & Shower Gel
-Badrock
-Huppari
o massor me annat grejs :D

På nyåre va ja hos Essi, vi gjord tortillas o så på film o spela lite wii :) Rikit kul va d :) o sn ble d ganska så sent före vi fo o sova :DD



RSS 2.0